Gisteren was NH nieuws in de Rustenburgerlaan om de grote onvrede over de dubbeldekkers in beeld te brengen.

HAARLEM – Bewoners van de Haarlemse Rustenburgerlaan hebben massaal posters voor hun ramen opgehangen om hun onvrede te uiten over de vele dubbeldekkers die sinds een jaar om de zes minuten door hun straat rijden.

De postercampagne is een initiatief van het actiecomité Bus-Kruit. Direct na de introductie van de dubbeldekbussen op de route van Haarlem-Amsterdam constateerde deze binnenstadbewoners dat de grote bussen veel overlast veroorzaken.

Onder de in totaal 1200 bussen die dagelijks door de Rustenburgerlaan rijden, zijn 250 hoge bussen. “Vroeger kon ik rustig uitslapen, tegenwoordig word ik om 5 uur wakker vanwege het geluid”, vertelt een vermoeide bewoner aan NH Nieuws.

‘Trillen in bed’
Een andere bewoonster heeft al verschillende boze brieven naar Connexxion gestuurd. “Ik was het zo verschrikkelijk zat, je ligt soms te trillen in je bed”, vertelt ze. Ze heeft geen één keer antwoord gekregen.

Lees ook: Haarlemmers zijn ‘overlast door bussen’ door centrum zat

Het hele artikel en een interview met bewoners kunt u hier lezen: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/237896/groeiend-verzet-tegen-dubbeldekkers-door-haarlemse-binnenstad

Hoeveel meer lawaai een XXL dubbeldekker maakt ten opzichte van andere bussen kunt u hieronder goed zien en horen.